Benieuwd naar de werking van zonnepanelen? Overweegt u de aankoop van zonnepanelen? Geweldig, maar misschien bent u dan ook wel benieuwd naar hoe zonnepanelen werken. Het is geen heel technisch gegeven, dus al redelijk snel zal u duidelijk zijn hoe zonnepanelen in elkaar zitten. In dit artikel vertellen we u alles over de werking van zonnepanelen en waar u op kunt letten als u overgaat tot de aankoop van zonnepanelen. Zo kunt u een aardig woordje meepraten met de installateur van uw zonnepanelen. Uiteraard hoeft u helemaal niets te kennen van zonnepanelen en de werking van zonnepanelen als u alles aan een professionele partner overlaat. Op die manier wordt u volledig ontzorgd.
Hoewel er heel wat verschillende merken zonnepanelen zijn en dat er aardig wat verschillen zijn, werken alle zonnepanelen zo ongeveer hetzelfde. Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. Deze cellen vangen het zonlicht op en zetten deze om naar gelijkstroom. De warmte van de zon heeft dus helemaal geen effect, het gaat effectief om het licht. Omdat gelijkstroom niet gebruikt kan worden in een woning, moet een zonnepaneel ook altijd voorzien worden van een omvormer. Deze omvormer zorgt ervoor dat gelijkstroom omgezet wordt in wisselstroom. Zo kan de elektriciteit ook effectief gebruikt worden. Het spreekt voor zich dat als u een te kort hebt aan zonne-energie, u dit kunt aanvullen met reguliere energie van uw leverancier. Wist u trouwens dat zonnepanelen ook wel PV-panelen worden genoemd. De werking van zonnepanelen is niet heel complex en omdat er geen mechanische delen aan te pas komen, vergen zonnepanelen ook weinig onderhoud.
Een zonnepaneel bestaat uit een aantal lagen. Meerdere zonnecellen worden in een serie geplaatst. Alle zonnecellen hebben ook bypass-diodes om de cellen te beveiligen en zo tot een optimale werking te komen van uw zonnepanelen. Om deze zonnecellen te beschermen tegen de weersomstandigheden en mechanische schade worden ze ingekapseld met glas, kunststof, giethars of folie.
Zonnecellen zijn opgebouwd uit twee lagen, waartussen elektrische stroom ontstaat. Zonnecellen worden gemaakt van silicium, maar die zijn ondertussen al aan de derde generatie toe. Deze kunnen onder meer polymeren, quantum-dots en nano antennes bevatten. Al dit materiaal is nog lichter. Onder de noemer plastic zonnecellen genieten ze een grote bekendheid. Zonnecellen ondergaan momenteel een enorme evolutie en de werking van de zonnecellen wordt steeds beter. Binnen enkele jaren gaat er nog veel meer rendement uit zonnepanelen gepuurd kunnen worden.
Zero Power is een jong en dynamisch bedrijf waarbij het management sinds 2008 actief is in de zonnepanelen branche. Zoals het betaamd bestuderen we recente marktontwikkelingen op de voet. Ons team van ervaren medewerkers volgt regelmatig opleidingen voor continue bijscholing.ย Dit laat toe om oplossingen te kunnen bieden voor alle projecten. We werken effectief om u 24/7 ondersteuning te garanderen.